Forse groei hypotheekportefeuille NIBC

maart 09 14:23 2016 Print dit artikel

NIBC heeft zijn winst in 2015 van 42 naar 71 miljoen euro zien stijgen. Dat was met name te danken aan een forse stijging van de kredietverlening aan zakelijke en particuliere klanten. Zo nam de hypotheekportefeuille met 500 miljoen euro toe tot 8,6 miljard.

Paulus de Wilt, CEO van NIBC: “In 2015 heeft NIBC bijna 1 miljard euro meer aan kredieten verleend aan middelgrote zakelijke en particuliere klanten dan in het jaar ervoor. Met onze corporate banking activiteiten hebben we ongeveer 450 miljoen euro aan additionele kredieten verschaft aan middelgrote bedrijven in Nederland en Duitsland.”

Volgens De Wilt zijn de consumer banking activiteiten verder gegroeid in de lastige economische omstandigheden met lage rentetarieven. “Dit toont aan dat onze strategie werkt om complete producten tegen een redelijke prijs aan te bieden. Onze buy-to-let product ‘Vastgoed Hypotheek’ heeft in het eerste jaar de verwachtingen overtroffen. Onze

hypotheekportefeuille is met meer dan 500 miljoen euro toegenomen naar 8,6 miljard, doordat de nieuwe productie van 1,3 miljard euro de aflossingen ruimschoots compenseerde. De particuliere spaartegoeden namen in 2015 toe met 12%, 9 miljard naar 10 miljard euro.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.