Fors meer renteaanpassingen hypotheken

oktober 19 16:02 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 19-10-15

Het aantal hypothecaire rentewijzigingen is enorm toegenomen. Gemiddeld heeft elke geldverstrekker dit jaar al 13 keer de rente gewijzigd. Eén partij heeft dit zelfs al 32 keer gedaan (excl. variabele rente). Dat blijkt uit het Special Item over hypotheken van MoneyView.

Ook de complexiteit van de renteherzieningen is toegenomen. Waar een rentewijziging vroeger veelal over de gehele linie gold, kunnen er nu per aflosvorm, rentevaste periode en bevoorschottingspercentage verschillende verhogingen en verlagingen gelden. Op 1 januari 2015 was de gemiddelde 10-jaars NHG rente 3,10%. Per oktober was dit 2,48%. Een jaar geleden kwam het gemiddelde over deze periode nog een stuk hoger uit op 3,71%.

Productaanbod
Er worden medio oktober door 31 aanbieders in totaal 59 annuïteitenhypotheken, 52 lineaire en 39 spaarhypotheken aangeboden. Ten opzichte van 2014 zijn er 8 nieuwe annuïteitenhypotheken en 7 nieuwe lineaire hypotheken op de markt gebracht en zijn er 10 spaarhypotheken van de markt verdwenen.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.