Flexwerkers kunnen nu bij negen hypotheekverstrekkers terecht

december 02 10:30 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 02-12-15

Mensen met een flexibel arbeidscontract kunnen vanaf vandaag bij verschillende geldverstrekkers een hypotheek aanvragen met de perspectiefverklaring. Daarnaast kunnen flexmedewerkers nu ook bij een onafhankelijk adviseur terecht.

Tot nu toe was Obvion de enige partij die flexmedewerkers een hypotheek verstrekt met de perspectiefverklaring, via de Eigen huis hypotheekservice van Vereniging Eigen Huis VEH). Daar sluiten zich nu ABN Amro, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Rabobank, RegioBank en SNS bij aan. Daarnaast werkt Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW) mee aan de perspectiefverklaring. WEW is uitvoerder van de NHG.

“Met het aansluiten van deze geldverstrekkers bij de pilot is weer een cruciale stap gezet richting onze ambitie, namelijk dat zo veel mogelijk consumenten met een flexibel arbeidscontract een huis kunnen kopen”, zegt Cynthia Tulp, Manager Marketing, Communicatie en Sales van Obvion. “Wij hopen dat alle geldverstrekkers in Nederland zich aansluiten bij ons initiatief.”

Samenwerking
Om tot een marktstandaard te komen is volgens Tulp een nauwe samenwerking met betrokken partijen cruciaal. “Naast de geldverstrekkers denken ook overheid, AFM en WEW mee met de ontwikkeling van perspectiefverklaring. Een mooi resultaat van de samenwerking is dat consumenten gebruik kunnen maken van de perspectiefverklaring met NHG.”

NHG vindt het mogelijk maken van een verantwoorde financiering voor consumenten een van hun belangrijkste doelstellingen. Ook voor groepen die nu moeilijk toegang krijgen tot hypotheken, zoals flexwerkers. Dát is voor ons de voornaamste reden geweest om aan het initiatief deel te nemen. Nico Stolwijk, Manager Collectieve Belangenbehartiging bij VEH: “De hypotheekbranche heeft nu een antwoord op de trend dat steeds meer mensen een flexibel arbeidscontract hebben. Een belangrijke basis voor de marktstandaard waar we naar streven.”

Uitzendorganisaties
Op dit moment zijn Randstad, Tempo-Team en Yacht nog de enige uitzendorganisaties waar flexmedewerkers terecht kunnen voor een perspectiefverklaring. Ze moeten minimaal één jaar in dienst zijn en kunnen dan een perspectiefverklaring aanvragen bij een van de organisaties. Vervolgens kan een medewerker met de perspectiefverklaring naar een geldverstrekker gaan voor een hypotheekaanvraag. De initiatiefnemers willen dat meerdere uitzendorganisaties zich aansluiten.

Een werkgroep gaat zich nu buigen over hoe andere uitzendorganisaties kunnen aansluiten, zegt Alje Kuiper, Directeur Strategie en Innovatie van Randstad. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen met een flexibele werkrelatie toegang krijgt tot het kopen van een huis. Daarom is het belangrijk dat andere uitzendorganisaties zich aansluiten. Wij verwachten dat consumenten medio 2016 ook bij andere uitzendorganisaties terecht kunnen. Dan is de marktstandaard een feit en is de missie van de initiatiefnemers geslaagd.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.