Fiscale wijzigingen rondom de (eigen) woning

januari 09 15:48 2017 Print dit artikel

Ieder jaar wijzigt de fiscale wetgeving. 2017 maakt hierop geen uitzondering. Fiscaal jurist Ruben Stam heeft de belangrijkste fiscale wijzigingen rondom de (eigen) woning op een rij gezet. Wat betekenen deze wijzigingen nu concreet? En vooral: wat kunt u ermee in uw adviespraktijk?

Een belangrijke ontwikkeling is het loslaten van de tijdklemmen bij spaarproducten voor de aflossing van de eigenwoningschuld in bepaalde situaties. Een nog ruimere regeling, het loslaten van de tijdklemmen in alle situaties, is nog onderwerp van studie. Ook het opnieuw introduceren van de zogeheten jubelton is belangrijk nieuws. Maar er is meer. Zo heeft de wetgever het begrip woning in aanbouw wettelijk gedefinieerd. Ook is er fiscale wetgeving gemaakt over bepaalde vruchtgebruiksituaties. En dan zijn er nog wat ‘kleine’ fiscale maatregelen.

Webinar ‘De fiscale wijzigingen per 2017’

Wat betekenen deze wijzigingen nu concreet? En vooral: wat kunt u ermee in uw adviespraktijk? Op 17 januari geeft Ruben Stam u een fiscale update tijdens het (gratis) webinar ‘Oud en nieuw – de fiscale wijzigingen per 2017’. Deze fiscale update wordt u aangeboden door de Hypotheek Business Club.

Mr. Ruben Stam

Mr. Ruben Stam is fiscaal jurist bij het Fiscaal Juridisch Adviesbureau van Nationale-Nederlanden Bank. Hij publiceert regelmatig in vakbladen, zoals het Vakblad De Hypotheekadviseur en het Vakblad Financiële Planning. Van zijn hand zijn een aantal boeken verschenen op fiscaal/financieel gebied. Ook als docent voor onder meer Postacademisch Onderwijs Belastingwetenschappen (PAOB) en spreker op (online) seminars treedt hij regelmatig op.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.