Finzie rolt de loper uit voor nieuwe franchisers

februari 09 16:13 2017 Print dit artikel

Franchiseformule Finzie gaat – na een succesvolle testperiode met twee kantoren in Utrecht en Hoorn – de serviceformule voor hypotheken verder uitrollen. Vandaag is een campagne van start gegaan om nieuwe kantoren te werven. De eerste zes kantoren hebben al een intentieverklaring getekend.

Finzie is onderdeel van Romeo Financiële Diensten en richt zich op het doorlopend optimaliseren van grote en kleine geldzaken van consumenten. De franchiseformule biedt full service advies, inclusief hypotheekadvies, voor 1399 euro. Franchisenemers begeleiden de hypotheekklant tot aan het bindend advies, daarna neemt de centrale binnendienst van Finzie de bemiddeling en alle werkzaamheden voor niet-complexe producten uit handen van de adviseur. De franchiser kan zich dus helemaal richten op het hypotheekadvies.

Slimme systemen

Directeur Paul van der Meijs omschreef het bij de lancering in november als “een combinatie van lokale franchisenemers, slimme systemen, een centraal klantenteam en zeer lage kosten”. De formule is ontstaan vanuit de overtuiging dat door het efficiënt en relatiegericht organiseren van financiële dienstverlening, consumenten veel beter en voordeliger bediend kunnen worden dan nu het geval is. Van der Meijs: “We weten dat consumenten gelukkiger leven als hun geldzaken op orde zijn. Tegelijkertijd kun je constateren dat ze daar niet of nauwelijks inspanning voor willen verrichten. Daar ligt onze taak.”

Kostenefficiënt

De klantrelatie met Finzie begint zeker in het begin dus bij het hypotheekadvies. Van daaruit wordt de klantrelatie vanuit de binnendienst verder uitgebouwd. Van der Meijs: “We optimaliseren als onafhankelijk financieel coach meteen alle verzekeringen en maken deze provisieloos. Vervolgens checken we iedere maand of onze klanten nog wel het beste uit zijn, berichten hen daarover en ondernemen actie als dat nodig is. Die service is voor het eerste jaar bij de prijs van het hypotheekadvies inbegrepen, daarna geldt een abonnementsprijs van 25 euro per maand. Omdat we zeer efficiënt georganiseerd zijn, kunnen we de hypotheekdienstverlening voor 1399 euro aanbieden. Daar zit dus alles bij inbegrepen, want de klant houdt niet van onduidelijkheid.”

In de nieuwe InFinance die begin maart verschijnt, geeft Paul van der Meijs een blik achter de schermen van Finzie. De nieuwe manier van organiseren, de ervaringen die zijn opgedaan bij de testkantoren en wie de nieuwe generatie adviseurs is, die zich presenteren als financieel coaches.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.