Finsys lanceert online afsluitstraat

maart 23 13:34 2017 Print dit artikel

Service provider Finsys lanceert het online platform IkHypotheekZo.nl. Hier kan de klant kosten besparen door zaken zelf te doen. De klant heeft drie opties: de aanvraag helemaal zelf regelen, een adviseur inschakelen of een combinatie van deze twee.

Klanten kunnen via het platvorm persoonlijke gegevens als een ID-bewijs en een loonstrook uploaden. Die gegevens worden automatisch in de aanvraag overgenomen.  Met die gegevens kan de adviseur zijn advies voorbereiden. Na het adviesgesprek en het aanvragen van de hypotheek is de klant weer aan zet. Die zoekt de benodigde documenten bij elkaar en zet deze in het systeem. Via IkHypotheekZo.nl worden klanten voortdurend op de hoogte gehouden van de status van hun aanvraag en kunnen ze alle gegevens met de adviseur delen.

De adviseur kan zich volledig concentreren op het adviseren van zijn klanten. Komt de klant er bij het zelf invullen van de gegevens niet uit, dan kan hij een adviseur om hulp vragen”, aldus Steven Lichteveld, directeur Finsys. Wie voor een adviseur kiest, wordt in contact gebracht met een van de bij Finsys aangesloten adviseurs.

Adviesloos is voor starters

Volgens Lichteveld is een adviesloos hypotheektraject eigenlijk alleen weggelegd voor starters die voor het eerst een hypotheek afsluiten. “Voor mensen die een tweede of derde huis kopen, gescheiden zijn of oude polissen en levensverzekeringen hebben is dat veel te moeilijk. Wij merken dat de grootste groep een professioneel advies nodig heeft. Door binnen het aanvraagtraject meer zelf te doen, kunnen deze klanten toch besparen op de advieskosten.”

Een volledig online aanvraagtraject kost de klant 495 euro, voor een combinatie van advies en doe-het-zelf is dat 1.600 euro en voor een compleet advies zonder doe-het-zelf is de klant 2.200 euro kwijt. Een hypotheekaanvraag kan in 5 stappen geregeld worden bij Ikhypotheekzo.nl.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.