Financiering hypotheekmarkt droogt op

augustus 15 16:15 2016 Print dit artikel

Met het huidige tempo waarop hypotheken worden verstrekt zijn de investeringsmogelijkheden van de huidige nieuwe Nederlandse geldschieters halverwege 2018 opgedroogd. We moeten dus snel partijen in het buitenland interesseren om te beleggen in de Nederlandse hypotheekmarkt.

Dat zegt Bouwe Kuik van Dynamic Credit vandaag in het Financieele Dagblad. Pensioenfondsen die de laatste jaren zijn ingestapt, kunnen niet oneindig investeren in hypotheekportefeuilles. Ze moeten hun beleggingen spreiden en kunnen daardoor maar een percentage van hun vermogen in hypotheken beleggen. Kuik verwacht dus dat dit percentage bij de huidige lage rente over een paar jaar al is bereikt.

Hij zoekt de oplossing in meer buitenlandse investeerders. En die zoektocht moet nu al worden gestart, omdat het volgens hem “veel tijd en moeite kost om buitenlandse partijen te interesseren voor Nederlandse hypotheken.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.