Figlo maakt hypotheekadvies efficiënter

juli 07 14:59 2017 Print dit artikel

Figlo Hypotheken is vandaag live gegaan. Het nieuwe hypotheekadvies pakket zet in op een efficiënt hypotheekadvies proces en de onderbouwing daarvan. Het pakket is verkrijgbaar naast de bestaande financiële planningssoftware Figlo Advisor.

De gegevensinvoer tijdens het hypotheekadvies wordt door de nieuwe software samengebracht in één overzicht: de begroting. Hierin ligt de focus op de hoofdlijnen. Detailinformatie is vervolgens naar behoefte te raadplegen. Door onder andere de productvergelijkingen van MoneyView en het aanvragen van producten en documentuitwisseling via HDN, kan de gebruiker de klant met een minimum aan invoer al een eerste inschatting van de mogelijkheden geven.

De statistieken in Figlo Hypotheken geven de adviseur alle informatie over zijn portefeuille en waarschuwen de adviseur via alerts wanneer een klant mogelijk aandacht of advies nodig heeft.

Gebruiker zat aan tafel

Ruim een jaar geleden is Figlo met een tiental hypotheekadviseurs om tafel gegaan om het hypotheekadvies proces in kaart te brengen. Dit proces is de basis geweest voor het bouwen van de nieuwe schermen voor het geven van een hypotheekadvies.

Tijdens de gehele bouw is deze groep adviseurs intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling. Deze voor Figlo nieuwe vorm van productontwikkeling is goed bevallen en zal in de toekomst vaker worden ingezet.

Opleiding door Dukers & Baelemans

Om het nieuwe hypotheekadvies pakket goed te leren kennen is in samenwerking met Dukers & Baelemans een drietal opleidingen opgezet. De Basic training is een online training met algemene uitleg van Figlo Hypotheken. Daarnaast wordt de praktische werking van het programma integraal doorgelopen aan de hand van twee praktijkcasussen. In de Pro en Expert opleidingsvariant wordt naast de online omgeving ook klassikaal getraind, inclusief online coaching na afloop als de adviseurs met eigen dossiers aan de slag gaan.

 

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.