FFP bestrijdt door CEHP geconstateerde trend

september 15 10:14 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 15-09-15

De FFP kan zich niet vinden in de trend die de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners (CEHP) meent waar te nemen: steeds meer financieel planners willen de titel Erkend Hypothecair Planner verwerven.

De Federatie Financieel Planners reageert hiermee op een persbericht van de CEHP, waarin een speciale toetredingsregeling voor FFP-leden bekend werd gemaakt. FFP: “De regeling voorziet erin dat gecertificeerd financieel planners door het volgen van een eendaags kennisprogramma zij zich kunnen kwalificeren voor het Erkend Hypothecair diploma.

De trend die de stichting meent te zien, herkent de FFP niet en is ook contrair met de beweging die door de sector is ingezet: namelijk een transitie van een productgedreven advies naar een integraal breed klantadvies. Zie bijvoorbeeld de transformatie van 10.000 Erkend Hypotheekadviseurs naar Erkend Financieel Adviseurs.”

Erkenning en bevestiging
De Federatie zegt de aankondiging van stichting te zien als “een erkenning en bevestiging van het brede en integrale FFP-curriculum dat het FFP-diploma blijkbaar ook kwalificeert voor het EHP-diploma”.

“Zoals bekend zet de FFP al langer in op hoger voor lager-kwalificaties. Zo erkende minister Dijsselbloem vorig jaar al de kwaliteit van het FFP-diploma in relatie tot vier Wft-diploma’s. De regeling die de Stichting Erkend Hypothecair Planner nu presenteert, is de facto een bovenwettelijke hoger voor lagere-kwalificatie. We kunnen ons voorstellen dat er vice versa veel hypothecair planners zijn die het FFP-diploma ambiëren. Die overgang zal gezien het zwaardere karakter van het FFP-diploma meer voeten in aarde hebben voor de hypothecair planners die het FFP-diploma wensen”, zegt de Federatie.

Tags: financiele-planning, home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.