eyeOpen: Huizenkopers betalen te veel aan adviseur

november 26 11:50 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 26-11-15

Het regelen van een hypotheek kan ‘veel gemakkelijker en dus veel goedkoper’ zonder traditionele hypotheekadviseur, stelt Olivier Tardieu, directeur van eyeOpen. Hij adviseert huizenkopers nooit meer dan 1.500 euro te betalen voor advies inclusief afsluiten.

Huizenkopers betalen massaal te veel voor hypotheekadvies. Dat is de voornaamste boodschap van Tardieu in een persbericht. Hypotheekadviseurs zouden volgens hem flink verdienen aan advies, doordat zij ‘mythes en ingewikkeld gedoe’ graag levend willen houden. “Jaarlijks betaalt de huizenkoper hen ruim 175 miljoen euro te veel.”

eyeOpen.nl zette alle adviesprijzen van hypotheekadviseurs op een rij. “Gemiddeld betaalt een starter 900 euro teveel voor hypotheekadvies, een doorstromer 1.100 euro teveel. Bij eyeOpen.nl betalen beide huizenkopers hetzelfde tarief, 1.300 euro. Bij de hypotheekketens ben je nu rond de 3.000 euro kwijt. Ik vind dat niet kunnen”, aldus Tardieu.

De link naar het door de website aangeboden online hypotheekadvies is natuurlijk snel gemaakt. “Met behulp van slimme tools die snel berekenen wat de huizenkoper voor opties heeft en door de consument te vragen zelf zijn documenten, zoals een loonstrookje en het voorlopig koopcontract te uploaden, kan tijd en geld bespaard worden.”

Met slechts twee hypotheekvormen, lineair en annuïtair, en een algemene lage rente, is de keuze voor een hypotheek daarnaast gemakkelijk, vindt Tardieu. “Als je een roadtrip door de USA zelf online kunt boeken, is het aanvragen van een hypotheek kinderspel.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

1 Comment

 1. Marco Weijs
  november 27, 16:59 #1 Marco Weijs

  Zucht……….., weer zo’n pathetische poging om aandacht te krijgen,…… nou vooruit dan maar:

  Op de uitspraken van deze meneer zou een waarschuwingssticker moeten komen zoals op sigaretten; iets in de trant van “het klakkeloos volgen van deze aanbeveling is ongezond voor uw financiële toekomst en kan deze ernstige schade toebrengen” Raadpleeg voor gebruik eerst een echte adviseur.

  Het merendeel van de markt is namelijk gebaat bij een goed doortimmert advies.
  Daarnaast is de hypotheek markt niet alleen maar gevuld met annuïteiten en lineaire hypotheken. Als je het zo eenvoudig stelt kun je het ook niet waarmaken een knap tarief te vragen!

  Bestaande hypotheekbezitters of gevallen waarbij er aanpassingen gemaakt worden op de hypotheek, zoals hoofdelijk ontslag, echtscheiding of anderzijds wijziging zoals verhuizingen met behoud van bepaalde regimes hebben niets aan dit model.

  Helaas ontbreekt in de stelling dus nuance, maar ja als het niet veel mag kosten kan je ook niet veel verrwachten.

  “de bitterheid van matige kwaliteit blijft veel langer hangen nadat de zoete smaak van de lage prijs al lang is vergeten”

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.