Eerste hypotheek met nieuwe beoordelingsmethodiek

november 24 13:14 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 24-11-15

Huis & Hypotheek heeft de eerste hypotheek afgesloten voor een klant met een flexibel arbeidscontract via de Arbeidsmarktscan. Dit gebeurde bij Florius.

De Arbeidsmarktscan is een initiatief van Huis & Hypotheek, De Hypotheekshop en arbeidsmarktonderzoeksbureau Intelligence Group, om mensen zonder vast arbeidscontract toch aan een huis te helpen, als zij niet in aanmerking komen voor bestaande oplossingen.

Door middel van een online test worden de individuele arbeidsmarktkansen van de aanvrager voor de komende vijf jaar berekend. Geldverstrekkers kunnen op basis hiervan beslissen potentiële klanten met een tijdelijk contract of uitzendkrachten toch een hypotheek te verstrekken. Naast Florius, werkt ook geldverstrekker Obvion werkt mee aan de pilot Arbeidsmarktscan.

Uit recent onderzoek van het CBS blijkt dat 52% van de Nederlandse beroepsbevolking tussen de 25 en 35 jaar werkzaam is op tijdelijke of flexibele basis. Deze mensen komen niet in aanmerking voor een hypotheek.

Sintia Tibosch is 29 jaar en heeft een tijdelijk contract zonder intentieverklaring van een werkgever. Hoewel haar vooruitzichten goed te noemen zijn, wilde geen geldverstrekker haar een hypotheek verstrekken. Door middel van de Arbeidsmarktscan gaat dit nu wel lukken en kan zij eindelijk haar gedroomde huis kopen. “Dankzij de Arbeidsmarktscan ben ik nu de trotse eigenaar van mijn eigen huis.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.