Eerste Happy Hypotheek Index

januari 03 15:36 2018 Print dit artikel

NIBC Direct heeft 1.085 klanten laten ondervragen naar de tevredenheid over hun lening. Het vaakst blijkt men tevreden met de looptijd, de hoogte van de hypotheek en de huidige marktwaarde van het huis.

Met een gemiddelde van een 7,6 geven zij hun hypotheek een goede voldoende. Ruim 60% van de ondervraagden gaven hun hypotheek een 8 of hoger.

Met de Happy Hypotheek Index willen we de tevredenheid van onze klanten blijvend monitoren. Zo kunnen we ons aanbod direct aanpassen wanneer de index afwijkende informatie geeft. ,” zegt Richard Leijnse, Director Marketing & Sales bij NIBC Direct.

Minst happy

2 op de 3 respondenten geeft aan dat hun hypotheek goed past bij hun huidige situatie. Opvallend is dat vooral degenen met een recent afgesloten hypotheek (tot twee jaar geleden) of juist de langstlopende hypotheken (langer dan 20 jaar) het hoogst scoren met respectievelijk een 8 en 8,1. De huiseigenaren die hun hypotheek 6 tot 10 jaar geleden hebben afgesloten zijn het minst happy. Onder deze groep geeft 1 op de 5 hun huidige hypotheek een onvoldoende. Zij zijn vooral ontevreden over de hypotheekrente en de marktwaarde van hun huidige woning.

 

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.