Een tweede huis in het buitenland

juli 25 09:58 2017 Print dit artikel

Antoinette Kalkman kocht een appartement in Oostenrijk. Als directeur van Flexfront kent ze de Nederlandse hypotheekmarkt van binnen en van buiten. Maar ze keek in positieve zin op van de manier waarop ze het in Oostenrijk doen. “Daar kunnen we hier nog wel wat leren!”

Kalkman werd door MyNextHome begeleid bij de aankoop van het toen nog te bouwen chalet. Het is volgens haar wel handig om ondanks de begeleiding zelf ook stevig in je schoenen te staan. “Een huis in het buitenland dat nog geheel gebouwd moet worden en waar je te maken krijgt met buitenlandse wet- en regelgeving alsmede diverse organisaties zoals bouwers, interieurspecialisten, verhuurmaatschappij, et cetera, vergt de nodige aandacht van jezelf waarbij je er bovenop moet blijven zitten.” Met al haar ervaring in Nederland, viel het het haar in positieve zin op dat de hypotheekverstrekking in Oostenrijk veel pragmatischer en klantvriendelijker is.

Rendement en vakantie

Het verhaal van Kalkman staat in de e-Cash Summer Special Second Home. Het investeren in een tweede woning wint meer en meer aan populariteit. Dat is niet gek, zo blijkt uit de verhalen van mensen die deze stap namen binnen en buiten Europa. Zij maken rendement en hebben tegelijkertijd een plek om te genieten van een welverdiende vakantie. Maar waar moet je als koper op letten? Welke landen zijn interessant? Wat komt er allemaal bij kijken?

Bestaande lasten cadeau

De familie Beelen kocht in 2016 een appartement in de Portugese Algarve. De verkoop van een tweede huis blijkt daar nogal af te wijken van de regels die we in Nederland kennen. De rol van de notaris is er anders en het is van belang dat je een jurist de zaken goed laat uitzoeken. Hennie Beelen: “Je loopt bij de aankoop van een bestaande woning anders het risico dat je eventuele lasten die op het huis rusten meekoopt. Soms blijkt na onderzoek dat er zelfs meerdere eigenaren zijn, of er is illegaal gebouwd.”

Alleen commissie bij match

Uit het verhaal van de familie Peeters blijkt ook de vastgoedmarkt op Curaçao heel anders in elkaar te steken dan in Nederland. Alle makelaars bieden de objecten aan en de uiteindelijke ‘match’ wordt beloond met een commissie.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.