Een kansrijke herfst

juli 16 14:30 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 16-07-15

Welke kansen biedt het najaar de financiële dienstverlener en hoe kan hij hier in de zomer het beste op voorbereiden? We vroegen het een aantal mensen uit de branche. Aan het woord is Marieke van Zuien, Commercial Officer, BNP Paribas Cardif.

“Als specialist op het gebied van ‘aan de hypotheek gerelateerde risico’s’ bekijk ik de huidige marktomstandigheden met grote interesse. Maar soms ook met wat zorgen. En die zorgen deel ik, zo blijkt uit een onderzoek dat wij begin dit jaar deden, met huizenbezitters. Wij ondervroegen een grote groep consumenten die al enige tijd geleden hun huis hadden gekocht, naar hun gevoel over de betaalbaarheid van woonlasten en restschuld. Omdat we graag wilden weten of en in welke mate die onderwerpen de beleving van hun financiële situatie in de dagelijkse praktijk beïnvloeden.

Dé advieskans
In alle eerlijkheid; ik schrok wel van de resultaten. Zo blijkt dat veel huizenbezitters die op dit moment ‘onder water staan’ de hypotheek niet op één salaris kunnen dragen. En in de helft van de gevallen werken ze samen minder dan ten tijde van het afsluiten van de hypotheek. Ze geven aan daarom te moeten bezuinigen en zich financieel minder fit te voelen. Even vooropgesteld, we hebben het hier over het algemeen over hoger opgeleide, jonge huizenbezitters in de bloei van hun leven. Ze hoeven echt niet op een houtje te bijten. Maar ze hebben wel honger… Naar advies, hulp en begeleiding.

Uitgerust aan de slag
Een van dé advieskansen van 2015 als je het mij vraagt! Adviseurs kunnen hun rol uitstekend claimen in deze situaties. Door hun klanten die te maken hebben met zorgen op basis van een vaak ‘latent’ probleem, zoals een potentiële restschuld. Door inzicht en overzicht te bieden. En in gesprek te gaan over de keuzemogelijkheden die er zijn vóórdat een dergelijk probleem zich in de praktijk openbaart. 35% van de ondervraagden in ons onderzoek ligt wel eens wakker van de financiën. De zomer lijkt me bij uitstek een periode waarin rust centraal mag staan. Voor uzelf én uw klant. Ik wens u een relaxte tijd.”

Tags: home, hypotheken, verzekeringen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.