Een kansrijke herfst – Frank Soede

juli 17 13:16 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 17-07-15

Welke kansen biedt het najaar de financiële dienstverlener en hoe kan hij hier in de zomer het beste op voorbereiden? We vroegen het een aantal mensen uit de branche. Aan het woord is Frank Soede, Commercieel directeur BLG Wonen.

“Het is goed om te zien dat de groeiende economie en het aantrekken van de woningmarkt nieuwe kansen met zich meebrengt. Bovendien neemt het consumentenvertrouwen weer toe. Waar klanten eerder nog onzeker waren over hun baanbehoud, de huizenmarkt en de rente(aftrek), is er nu meer rust en een toenemende behoefte aan financieel woonadvies. Dat merken wij aan de toenemende aanvragen.

Adviseurs zouden ook de bestaande portefeuille goed in het vizier moeten houden. Aankomende renteverlengingen bieden een uitgelezen kans om opnieuw met klanten om de tafel te gaan. Klanten willen dit ook graag.

Groei online kanaal
Het vertrouwen is natuurlijk nog niet zolang stabiel, dus internationale ontwikkelingen kunnen nog roet in het eten gooien. Dichter bij huis is de verlaging van de NHG-grens natuurlijk een feit. De leencapaciteit op basis van een gelijk inkomen wordt voor klanten minder. Ook is de opmars van het onlinekanaal is een feit.

Het blijkt dat 10% van de consumenten zegt een hypotheek online af te sluiten. In werkelijkheid is dat 2%. Niettemin laten deze uitkomsten zien dat adviseurs op deze onlinebewegingen van klanten moeten anticiperen, zodat deze geen bedreiging maar een kans vormen.

Kennisuitwisseling essentieel
Nu de markt aantrekt, is het belangrijk dat adviseurs ruimte creëren in de agenda voor adviesgesprekken en extra adviescapaciteit realiseren. We zien dat adviseurs het ontzettend druk hebben. Investeren in kennisuitwisseling is echter essentieel.

Onlangs was ik op een goede meeting van de NVHP, waar adviseurs ook onderling ideeën uitwisselden. Dit is zeer waardevol en levert inzicht en daarmee tijd op. Niemand heeft de wijsheid namelijk alleen in pacht. Wij wisselen onze kennis met de adviseurs uit via onze regiodagen, accountmanagers, acceptanten en het online inspiratieplatform woondenken.nl.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.