Duurzaamheid onderdeel Taxatierapport Woonruimte

april 05 10:21 2018 Print dit artikel

Vanaf 1 april 2018 is het nieuwe model Taxatierapport Woonruimte ingegaan. Dit model vervangt het model Taxatierapport financiering woonruimte van 2017. In alle taxatierapporten is voortaan informatie opgenomen over energiebesparing.

Het nieuwe model Taxatierapport Woonruimte is tot stand gekomen door een brede samenwerking tussen de organisaties NRVT, CHF, NHG, NVM, VastgoedPRO en VBO Makelaar. Voor taxaties ten behoeve van woningfinanciering is dit model de standaard in Nederland en verplicht voor taxaties met NHG.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk nieuw onderdeel van het Model Taxatierapport Woonruimte 2018. Sinds 1 april wordt in alle taxatierapporten informatie opgenomen over energiebesparing. In het taxatierapport benoemt de taxateur welke energiebesparende voorzieningen aanwezig zijn in de woning en welke maatregelen nog genomen zouden kunnen worden.

Verbeteringen

Het nieuwe model heeft als doel de kwaliteit van taxaties en het validatieproces te verhogen. Verbeteringen die zijn doorgevoerd hebben onder andere betrekking op de onderbouwingsmethodiek bij de vergelijking met referentieobjecten (hiervoor wordt de referentievergelijker toegevoegd als vast onderdeel van het rapport) en het toevoegen van de uniforme meetstaat en uniforme verbouwingsspecificatie als bijlage bij het taxatierapport.

André Schots, voorzitter Expertcommissie Wonen van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) licht in onderstaande video de belangrijkste veranderingen toe.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.