Doorlooptijden van geldverstrekkers lopen op door gebrek aan goed personeel

oktober 26 10:08 2015 Print dit artikel

Met het aantrekken van de hypotheekmarkt lopen ook de doorlooptijden van geldverstrekkers op. Kennelijk weten zij de instroom niet op te vangen. Komt dit door gebrek aan goed personeel of speelt een andere reden? Reageer hieronder!

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

Hypotheek Business Club
Hypotheek Business Club

De Hypotheek Business Club is een uniek platform waar hypotheekprofessionals elkaar treffen en ervaringen en gedachten kunnen uitwisselen. Kennisoverdracht, nieuws, opleidingen en netwerken zijn enkele eigenschappen van de Club.

Toon meer artikelen
write a comment

2 Comments

 1. Marco Weijs
  oktober 26, 11:00 #1 Marco Weijs

  Ik ben inderdaad van mening dat een deel van de problemen bij de opvang van de instroom van nieuwe aanvragen zijn oorzaak vindt in onderbezetting. De afgelopen jaren hebben de geldverstrekkers nogal gesaneerd in hun acceptatiestraten. Nu de productie weer aanzwelt levert dit dus capaciteit problemen op. Omdat men een deel van deze capaciteitsproblemen invult door externen mis je daarom als intermediair wel is de verbinding met de acceptant.

  Een andere naar mijn mening niet onbelangrijke factor is dat geldverstrekkers tegenwoordig elke aanvraag zeer zorgvuldig wegen om maar geen tik op de vingers te krijgen van de AFM. Dit betekent dat daardoor op alle slakken zout gestrooid wordt. Effect daarvan is dat de toch al niet snelle slakken nog langzamer voortkruipen.

 2. Marga van der Lans-boere
  oktober 26, 12:46 #2 Marga van der Lans-boere

  Banken en verzekeraars hebben de laatste jaren sterk bezuinigd door personeel te ontslaan. Daarvan ervaren we nu de wrange vruchten van. Ze hebben gewoon te weinig mensen om de aantrekkende markt goed te kunnen bedienen. Ik ben het met heer Weijs eens, dat er ook wel eens een vorm van angst heerst om maar niet op de vingers te worden getikt door de AFM.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.