Doorlooptijd hypotheek naar 60 minuten

januari 05 15:25 2016 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 05-01-16

De doorlooptijd van een hypotheek reduceren tot een uurtje is momenteel nog een utopie, maar Marijn de Granada en Daniël Rogulic, consultants bij Yellowtail, zijn ervan overtuigd dat dit binnen afzienbare tijd toch echt realiteit kan zijn.

Consumenten sluiten hypotheken en andere financiële producten steeds vaker helemaal zelf online, of met beperkte hulp van een adviseur. Zij verwachten dat dit snel, goedkoop en efficiënt kan. Een hypotheek afsluiten in een uurtje zal de meeste huizenkopers dan ook als muziek in de oren klinken. Het zal een stuk minder stress geven; je hoeft tenslotte niet meer weken in onzekerheid af te wachten of je de hypotheek daadwerkelijk krijgt.

Hypotheekproces omkeren

Cruciaal voor bovenstaand scenario is dat de verschillende hypotheeksystemen aangesloten worden op broninformatie, waardoor het hypotheekproces in feite zal omkeren. Dit omgekeerde proces levert gemak en minder stress op voor de consument. Momenteel zorgt het aanleveren van de gegevens die handmatig door de klant opgehaald moeten worden bij het bronsysteem vaak voor onbegrip, weerstand en ongeloof.

Voor InFinance analyseerden Marijn de Granada en Daniël Rogulic de hobbels in de huidige hypotheekprocessen en laten zij zien hoe deze in de toekomst gladgestreken kunnen worden. Lees hier online de complete analyse over het hypotheekproces van de toekomst in InFinance.

Tags: home, hypotheken, ict-software

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.