Dit doet extra belasting op overwaarde met de huizenmarkt

februari 08 07:41 2022 Print dit artikel

Volt wil de overwaarde op huizen fiscaliseren om de oververhitte huizenmarkt af te koelen. Het leidt tot woedende reacties bij mensen die flink op weg zijn met afbetalen en hopen te cashen. Hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer, legt uit of het plan van de politieke partij reëel is.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

De Telegraaf
De Telegraaf

De Telegraaf is het grootste Nederlandse dagblad en een van de grootste digitale nieuwssites. De krant, die landelijk zes dagen per week verschijnt, bevat onder andere een dagelijkse financiële sectie, 'De Financiële Telegraaf'.

Toon meer artikelen
write a comment

2 Comments

  1. Marco Weijs
    februari 08, 12:19 #1 Marco Weijs

    “Het leidt tot woedende reacties bij mensen die flink op weg zijn met afbetalen en hopen te cashen”
    Hetgeen een logische reactie is wanneer zoals gebruikelijk De Telegraaf de context weglaat.
    Overwaarde is namelijk hetgeen je meer aan waarde in de woning ontvangt bij verkoop tussen de oorspronkelijke aankoopprijs.
    Dus niet het gedeelte wat je al afgelost hebt!

    Maar ja wat kun je ook verwachten van het niveau van de lezers van de Telegraaf

  2. Casey Xavier
    februari 09, 10:30 #2 Casey Xavier

    Dit is een volstrekt belachelijk idee. De eigen woning bezitter wordt al op alle fronten belast. Ik zie niemand dit benoemen maar de hypotheekrenteaftrek staat in schril contrast tot wat de eigen woning de schatkist oplevert! Daar hangt nota bene een hele economie aan. Dit is een uitermate dom voorstel en een ordinaïre extra belasting wat niets gaat doen op het front van de huizenprijzen en tevens onuitvoerbaar lijkt. Hoe ga je de investering die mensen (veelal over vele jaren) gedaan hebben uit de zgn winst filteren. Uitgaven betaald uit inkomen waar al belasting over is afgedragen (IB). Klinkt dit bekend? En wat doe je dan wanneer er een tijd komt van verkoopverlies? Mag dat dan bij de Fiscus worden verrekend?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.