DFO: Serviceprovider draagt bij aan rendement

augustus 15 15:50 2017 Print dit artikel

De dienstverlening van serviceproviders vormt een relevante bijdrage aan het door advieskantoren behaalde rendement. De grootste positieve bijdrage wordt ervaren bij serviceproviders die actief zijn op de hypotheekmarkt.

Kantoren die gebruik maken van een serviceprovider op het gebied van hypotheken geven aan dat hun rendement tussen de 24 en 37% hoger is dankzij de samenwerking. Maar ook bij de kantoren die gebruik maken van een serviceprovider op het gebied van schade is de positieve bijdrage significant te noemen; het rendement ligt volgens de respondenten tussen de 22 en 26% hoger.

Ondersteuning execution only

Minder tevreden zijn de adviseurs over de wijze waarop serviceproviders consumenten in staat stellen om via het kantoor execution only verzekeringen af te sluiten. Ook de marketing scoort niet hoog. Het zijn enkele conclusies die getrokken kunnen worden uit het jaarlijkse onderzoek naar de best presterende serviceproviders, uitgevoerd door Bureau DFO. In het onderzoek van 2017 zijn 23 serviceproviders onderzocht op basis van 569 waarnemingen.

Kwaliteit onder druk

Een snelle en foutloze verwerking van aanvragen en mutaties zijn met afstand de belangrijkste elementen die door de respondenten worden genoemd. Maar ook een goed werkend extranet en toegang tot een breder productassortiment tegen betere voorwaarden, worden belangrijk gevonden.

Het valt DFO op dat bij een aantal serviceproviders door de jaren heen een stabiele stijging van de kwaliteit van dienstverlening zichtbaar is. Maar ook dat er serviceproviders zijn waarbij de kwaliteit structureel onder druk lijkt te staan.

Best presterende serviceproviders 2017

Bureau DFO komt op basis van het onderzoek tot de volgende uitslag:

 • Grote serviceproviders schade: Voogd & Voogd
  In vergelijking met 2016 is Voogd & Voogd in 25 van de 34 dienstverleningsaspecten gestegen. Het is vooral de online inzage in de portefeuille, de ruime keuze voor verzekeringen ten behoeve van de particuliere markt en de kwaliteit van de administratieve verwerking die hoog scoren.
 • Grote serviceproviders hypotheken: Flexfront
  Flexfront scoort bij deelnemers hoog op aspecten van expertise en communicatie. In vergelijking met 2016 zijn vooral de waarderingen voor de online omgeving waarbinnen deelnemers met FlexFront communiceren voor aanvragen en mutaties sterk gestegen.
 • Categorie kleine serviceproviders hypotheken: De Hypotheekadviseur
  De Hypotheekadviseur weet net als in 2016 op vrijwel alle aspecten van dienstverlening hoge waarderingen bij haar deelnemers te behalen. In 2017 is vooral sterke vooruitgang geboekt in het online bieden van inzake inzage in lopende aanvragen, bieden van technische ondersteuning met betrekking tot software en webapplicaties, etc.
 • Categorie serviceproviders kredieten: De Krediet Makelaar
  Het aantal serviceproviders op het gebied van consumptief krediet is beperkt. Al drie jaar op rij wordt De Krediet Makelaar door haar deelnemers als hoogste gewaardeerd. In vergelijking met 2016 heeft De Krediet Makelaar de algemene waardering van 8,7 in 2017 weten te handhaven.
Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.