Delta Lloyd verkoopt portefeuille winkellocaties

december 23 09:57 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 23-12-15

Delta Lloyd heeft een portefeuille van vijftien winkellocaties in Nederland verkocht aan European Property Investors Special Opportunities 4 (EPISO 4). De overname heeft een waarde van 273 miljoen euro.

Met de overname heeft Delta Lloyd heeft de verkoop van zijn portefeuille commercieel vastgoed afgerond. In november werden kantoorpanden voor 226 miljoen euro aan First Sponsor Group overgedaan. In de toekomst verlegt Delta Lloyd de focus voor beleggingen in direct vastgoed volledig op huurwoningen.

De transacties hebben weinig invloed op de solvabiliteitsratio. ING houdt het in een analyse op “1 à 2 procentpunt”. Eerdere maatregelen, zoals de aangekondigde claimemissie van 1 miljard euro en de verkoop van het belang in vermogensbeheerder Van Lanschot, hebben volgens ING een substantiëlere invloed op de kapitaalbuffer van Delta Lloyd.

Tags: beleggen, home, hypotheken, verzekeringen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.