De hypotheekadviseur anno 2015

juli 16 14:16 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 16-07-15

Een goede hypotheekadviseur anno 2015 is iemand die meedenkt, vooruitkijkt, financiële risico’s weet te signaleren en het aandurft om de klant te begeleiden in het financiële proces. Dat zegt Cees Hoff, directeur van EuroHoff Adviesbureau voor Hypotheken en Financiële Diensten.

Life long jobs zijn niet meer van deze tijd, de deeleconomie is in wording en steeds meer mensen starten als zelfstandige zonder personeel. Dit zorgt voor grotere financiële risico’s in de levensloop. Anderzijds brengt het afsluiten van een hypotheek juist grote financiële verantwoordelijkheid met zich mee en daarom is financiële planning van steeds groter belang.

Creatief en persoonlijk
De financiële en economische wereld verandert en dat heeft volgens Hoff invloed op de rol van een hypotheekadviseur. Goed hypotheekadvies strekt tegenwoordig dan ook verder dan een simpele berekening van de maandlasten en inkomsten.

Hoff: “De economie verandert en daar kan de hypotheekadviseur op een deskundige manier inspelen door te kiezen voor een meer persoonlijke benadering van klanten en creatief om te gaan met de grillen van de huidige markt. De prijzen op de huizenmarkt zijn enigszins aan het stijgen maar staan nog steeds op een laag niveau. Datzelfde geldt voor de rentepercentage. Je kunt juist nu dus voordeliger een goede hypotheek afsluiten.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.