Consumentenbond wint zaak Hypotheek24

mei 05 16:23 2017 Print dit artikel

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft de Consumentenbond in het gelijk gesteld in een klacht tegen Hypotheek24.nl. De Consumentenbond was het niet eens met de belofte die de geldverstrekker op de website deed, namelijk ‘onafhankelijk alle hypotheekverstrekkers vergelijken’.

De Consumentenbond liet in maart enkele mysteryshoppers een steekproef uitvoeren om het hypotheekadvies in kaart te brengen. Een van de conclusies: Hypotheek24.nl doet zaken met negen hypotheekaanbieders. En dus niet alle geldverstrekkers, zoals ze het zelf vermelden op de website. De Consumentenbond diende daarop een klacht in bij de Reclame Code Commissie.

De Commissie stelt de Consumenten in deze in het gelijk en vindt de reclame-uiting in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code (NRC). Het beveelt hypotheek24.nl om niet meer op deze wijze reclame te maken.

Aangepaste slogan

Hypotheek24 heeft de slogan ‘We vergelijken onafhankelijk álle hypotheekverstrekkers en bieden dus altijd de laagste rente’ vervangen door ‘We vergelijken onafhankelijk àlle hypotheekverstrekkers en tonen dus altijd de laagste rente. Ook als je hem niet bij ons kan afsluiten!’

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.