Consumentenbond test bijBouwe

januari 04 17:26 2016 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 04-01-16

De Consumentenbond heeft bijBouwe onder een vergrootglas gelegd. Het gemakkelijk en snel online een hypotheek afsluiten noemt de bond prettig en de afsluitkosten voordelig. Maar de verplichting om jaarlijks je inkomensgegevens door te geven vindt de Consumentenbond wel erg ver gaan.

Het aanvraag- en afsluitproces voor hypotheken van bijBouwe gaat via een online platform, waardoor de acceptatieprocedure sneller gaat. Volgens bijBouwe neemt de tijd tussen een hypotheekaanvraag en de overdrachtsakte bij de notaris maximaal 5 werkdagen in beslag. Dat heeft de Consumentenbond echter niet getest.

De hypotheekvoorwaarden van bijBouwe noemt de Consumentenbond ‘vrij uitgekleed’, maar wel marktconform. “We beoordelen de voorwaarden op aspecten zoals de boete- en verhuisregeling, offertemogelijkheden en flexibiliteit. bijBouwe scoort daarbij iets onder het gemiddelde, maar wel voldoende. Prettig aan de hypotheken van bijBouwe is dat je ook tijdens de looptijd van de hypotheek rechtstreeks zaken kunt doen met bijBouwe. Dat geldt ook als de hypotheek is afgesloten via een adviseur. Dit scheelt in de kosten.”

De rente die bijBouwe rekent (peildatum 10 december 2015) is volgens de Consumentenbond niet de goedkoopste in de markt, maar zit desalniettemin wel in het rijtje goedkoopste aanbieders.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.