Consument verwacht dit jaar rentestijging

juni 20 15:00 2017 Print dit artikel

De Eigen Huis Marktindicator is in mei van 111 naar 113 punten gegaan. Vooral de lage hypotheekrente en de toenemende huizenprijzen ondersteunen volgens VEH het vertrouwen van consumenten in de woningmarkt.

Begin van dit jaar noteerde de Eigen Huis Marktindicator nog een flinke vertrouwensdip onder consumenten. Maar met de lente is ook het optimisme op de woningmarkt teruggekeerd. De lage hypotheekrente is voor velen een stimulans om nu een huis te willen kopen.

Kopen wordt moeilijker

Kopen wordt wel steeds moeilijker, schrijft VEH in een toelichting. “Veel mensen willen wel een eerste of volgend huis kopen, maar in steeds meer regio’s verschraalt het aanbod. Kopers kunnen geen geschikte woning vinden die betaalbaar is, of de strenge hypotheekregels maken een geschikte woning voor hen onbereikbaar.” Bijna 80% van de respondenten verwacht dat de huizenprijzen ook de komende 12 maanden verder zullen stijgen.

Rentestijging verwacht

Hoe mensen denken dat de rente zich het komende jaar zal ontwikkelen, is volgens VEH medebepalend voor toekomstige woningverkopen. De Marktindicator wijst uit dat ruim de helft van de Nederlandse bevolking (52%) denkt dat de hypotheekrente in de komende 12 maanden (licht) gaat stijgen, terwijl 23% verwacht dat de rente min of meer gelijk blijft. Slechts 4% verwacht dat de hypotheekrente nog verder zal dalen.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.