Cijfers WEW 1e kwartaal 2015

april 09 06:54 2015 Print dit artikel

Cijfers eerste kwartaal 2015 onderstrepen signalen van herstel op de woningmarkt

In het eerste kwartaal van 2015 hebben in totaal 32.100 huishoudens de aankoop of verbetering van hun woning gefinancierd met NHG. Dat is in lijn met de laatste kwartalen van 2014.

In totaal hebben 1.329 huishoudens in het eerste kwartaal van 2015 een beroep gedaan op NHG als gevolg van een verkoop van hun woning met verlies. Deze stijging ten opzichte van het voorgaande jaar is conform prognoses.

De hoger dan verwachte instroom van garanties in combinatie met een beperkte groei van verliesdeclaraties, hebben in het eerste kwartaal van 2015 geleid tot een lichte stijging van het fondsvermogen naar in totaal € 822 miljoen. Het WEW verwacht echter de komende periode het fondsvermogen aan te spreken als gevolg van een verwacht blijvend hoog niveau van verliesdeclaraties en een op termijn dalend aantal nieuwe garanties. De resultaten van het WEW zijn van meerdere, meestal onzekere economische- en woningmarktontwikkelingen afhankelijk. Op basis van actuele inzichten en bij stabiel overheidsbeleid wordt echter geen aanspraak op de achtervang van de overheid verwacht.

                                                                                                                           

NHG
Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft als doel bij te dragen aan een duurzaam gunstig klimaat voor het eigen woningbezit in Nederland. Met het oog op een veilige en verantwoorde financiering van de aankoop, de verbetering van de kwaliteit en het behoud van de eigen woning, verstrekt het WEW hiertoe de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In totaal staat het WEW garant voor ruim 1 miljoen hypothecaire leningen.
                                                                                                                              

Bijlage: Kwartaalbericht 1e kwartaal 2015 Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

Nationale Hypotheek Garantie
Nationale Hypotheek Garantie

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft als doel het bevorderen van het eigenwoningbezit en is verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Jaarlijks stelt zij regels op voor het verstrekken van NHG.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.