Bouwkundig voorbehoud standaard in koopcontract

januari 26 15:57 2018 Print dit artikel

Het bouwkundig voorbehoud staat vanaf 1 februari 2018 standaard in een koopovereenkomst. Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond hebben hierover overeenstemming bereikt met makelaarsorganisaties NVM, VBO en VastgoedPro. Het voorbehoud kan wel worden geschrapt.

Huizenkopers hoeven hierdoor niet meer met de verkoper en makelaar te onderhandelen om dit voorbehoud op te nemen. “Dat wordt straks omgedraaid: het bouwkundig voorbehoud staat dan standaard in de koopovereenkomst vermeld. Het moet echt worden doorgestreept als de verkoper een bouwkundige keuring niet toestaat. Of als de koper ervan afziet”, zegt Steven Wayenberg, juridisch beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis. “Als de koper dit voorbehoud niet wordt gegund, dan is koper zich in ieder geval bewust van de mogelijke risico’s die dat met zich meebrengt.”

Bouwkundig voorbehoud

Met een bouwkundig voorbehoud kan de koop van een woning worden ontbonden als na onderzoek blijkt dat er ernstige gebreken zijn of als noodzakelijke herstelkosten boven een afgesproken maximum komen.

 

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.