Besluit eigenwoningschuld vraagt om actie

februari 16 11:59 2018 Print dit artikel

De Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) geeft op verschillende locaties in het land colleges waarin het vaststellen van de eigenwoningschuld tussen partners centraal staat.

Op 30 januari publiceerde de staatssecretaris van Financiën een goedkeurend besluit inzake het vaststellen van het aandeel in de eigenwoningschuld. NVHP: “Hiermee komt een einde aan een lange periode van onzekerheid ten aanzien van het vaststellen van de eigenwoningschuld tussen partners. Dit besluit is hierdoor zeer relevant voor de financiële adviespraktijk. Cliënten dienen, nog voordat zij belastingaangifte doen voor 2017, geïnformeerd te worden over de mogelijkheden gebruik te maken van het besluit.”

Jasper Horsthuis

De NVHP organiseert de colleges vooralsnog op drie plaatsen in de avonduren. Voor de circa 1.200 NVHP-leden zijn deze bijeenkomsten gratis toegankelijk. De colleges worden inhoudelijk verzorgd door Jasper Horsthuis (foto). Hij bracht deze problematiek rond het vaststellen van de eigenwoningschuld tussen partners breed onder de aandacht van adviseurs en stakeholders. In de bijeenkomsten wordt onder andere stilgestaan bij het besluit zelf en de consequentie hiervan voor bestaande adviezen en voor nieuwe relaties.

Drie bijeenkomsten

De NVHP-colleges worden gehouden op:
19 februari 17:30 tot 20:00 Secretariaat NVHP in Hoevelaken
20 februari 17:30 tot 20:00 Van der Valk Zwolle
27 februari 17:30 tot 20:00 Van der Valk Eindhoven

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.