Banken verstrekken meer bedrijfskrediet

juli 30 09:03 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 30-07-15

Voor het eerst in ruim zes jaar tijd rapporteert de Nederlandse bankensector een gelijkblijvende kredietvraag vanuit het MKB, in plaats van een afname van de vraag. De kredietvraag vanuit het grootbedrijf is in het tweede kwartaal van 2015 gestegen.

Dit blijkt uit de driemaandelijkse Bank Lending Survey (BLS) van de ECB. Deze enquête verschaft informatie over de kredietverlening door in Nederland gevestigde banken aan huishoudens en bedrijven in het eurogebied en de acceptatiecriteria die zij hanteren.

MKB wil meer krediet
Voor het derde kwartaal van 2015 verwacht – gewogen naar marktaandeel – 57% van de Nederlandse banken een stijging van de kredietvraag vanuit het MKB. Verder melden de banken dat hun acceptatiecriteria voor krediet aan het MKB onveranderd zijn gebleven.

Grote ondernemingen
Bij grote ondernemingen melden banken – met een volgens DNB gezamenlijk marktaandeel van 59% – een aantrekkende vraag naar krediet. Deze ontwikkeling is sinds het eerste kwartaal van 2014 gaande. Ook hier geven de banken aan dat acceptatiecriteria voor krediet aan grote ondernemingen ongewijzigd zijn gebleven.

Tags: home, kredieten

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.