Banken melden aanhoudende hypotheekvraag

juli 30 11:22 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 30-07-15

Nederlandse banken voorzien voor het derde kwartaal van 2015 een verdere opleving van de hypotheekmarkt. Factoren die zijn noemen voor de toename zijn betere vooruitzichten op de woningmarkt, het gegroeide consumentenvertrouwen en de lage rentetarieven.

Dit blijkt uit de driemaandelijkse Bank Lending Survey (BLS) van de ECB. Deze enquête verschaft informatie over de kredietverlening door in Nederland gevestigde banken aan huishoudens en bedrijven in het eurogebied en de acceptatiecriteria die zij hanteren.

De Nederlandse banken – volgens DNB gezamenlijk goed voor een marktaandeel van 77% – zagen de vraag naar woninghypotheken in het tweede kwartaal van 2015 verder toenemen. Deze ontwikkeling, die in het eerste kwartaal van 2014 is ingezet, zet zich daarmee versterkt voort.

Ongewijzigde acceptatiecriteria
De deelnemende banken hebben in de enquête aangegeven dat hun acceptatiecriteria voor woninghypotheken onveranderd zijn gebleven. De laatste keer dat banken per saldo een versoepeling rapporteerden van hun acceptatie­criteria was in het eerste kwartaal van 2008.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.