Balans is het toverwoord voor de woningmarkt

januari 13 16:13 2017 Print dit artikel

“Wij hopen dat hypotheekadviseurs het voor elkaar krijgen een langdurige relatie aan te gaan met de klant. Wij zien dat de hypotheekadviseur bij beheersituaties of bijzonder-beheersituaties nu nog vaak uit beeld is.” Dat zegt WEW-directeur Dylan Dresens in zijn vooruitblik op 2017 op Kop-Munt.nl.

Een nieuw kabinet moet volgens Dresens niet opnieuw beperkende maatregelen opleggen, zoals het verder verlagen van de maximale LTV of het verhogen van de kapitaaleisen. Dat kan zou alleen kunnen als tegelijkertijd ook oplossingen worden gevonden voor een gezonde ontwikkeling van het volume. “Maar ook niet overreageren met onverantwoorde ruimte. Balans is het toverwoord”, waarschuwt hij.

Nadeel van standaardisering

Dresens vindt het “een mooie ontwikkeling” dat veel geldverstrekkers bezig zijn met het optimaliseren van het acceptatieproces, met name door digitalisering en automatisering. Hoewel het proces hierdoor korter en sneller wordt, moeten we echter ook het nadeel van standaardisering onderkennen. “Als je net iets anders nodig hebt, kan het proces lastiger worden en uitsluiting dreigen.”

Lees het hele vraaggesprek met Dylan Dresens op kop-munt.nl

 

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.