Autoverkoper geniet meer vertrouwen dan hypotheekadviseur

juli 28 14:49 2017 Print dit artikel

Bankiers, makelaars, hypotheekadviseurs en verzekeraars, kopers en bezitters van een huis hebben er maar weinig vertrouwen in. Dit blijkt uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis naar het imago van beroepsgroepen die actief zijn op de woningmarkt.

Minder dan 10 % van de respondenten heeft vertrouwen in de beroepsgroepen die zich bezighouden met financiële adviezen rond de aankoop van een woning. De hypotheekadviseur scoort met 8% wel hoger dan de bankier (7%), verzekeraar (6%) en makelaar (6%). In vergelijking met het voorgaande onderzoek in 2013, is de score van de eerste drie beroepsgroepen gelijk gebleven. Bij makelaars daalde het consumentenvertrouwen sinds 2013 echter met 5 procentpunten. De notaris daarentegen, maakt met een stijging van 9% een sterke comeback en geniet nu het vertrouwen van 46% van de Nederlanders.

Autoverkoper versus hypotheekadviseur

Respondenten hebben in elk geval meer vertrouwen in elektriciens, timmermannen, cv-monteurs, loodgieters en schilders. Als referentie is in het onderzoek ook gevraagd naar het publieksvertrouwen in een aantal beroepsgroepen die buiten het domein ‘wonen’ vallen. Autoverkopers en politici worden met een magere 10% door maar weinig Nederlanders vertrouwd. Maar daarmee ligt het vertrouwen in deze beroepsgroepen dus wel duidelijk hoger dan het vertrouwen in de financials. Het vertrouwen in politici is sinds 2013 zelfs met 4% toegenomen.

Het onderzoek naar het vertrouwen in 33 beroepsgroepen is uitgevoerd met het Eigen Huis Marktindicatoronderzoek van GfK. Er deden 666 Nederlanders van 18 jaar en ouder aan mee.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.