Autonomous Finance?

augustus 24 11:16 2017 Print dit artikel

Stel je eens voor: een wereld die geregeld wordt via autonoom functionerende contracten. ‘Smart contracts’ die juridisch bindend zijn en eenvoudig opgesteld kunnen worden door iedereen die beschikt over basis codeervaardigheden. Contracten die allerlei soorten transacties uitvoeren aan de hand van een verscheidenheid aan voorwaarden en gebeurtenissen. Combineer dat beeld met een realiteit waarin velen van ons elektriciteit opwekken en verbruiken, waarin hypotheken worden geregeld via crowdfunding en waarde wordt verspreid via het internet op dezelfde manier als dat nu voor informatie geldt.
Smart contracts zullen meer efficiency opleveren bij de processen en supply chains van morgen én zullen bovendien het ‘Internet of Things’ verbinden met het ‘Internet of Value’. Deze ontwikkeling zal heel wat creatieve geesten inspireren en nog meer bedrijfsmodel-innovatie in de Fintech industrie teweegbrengen.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

ABN Amro
ABN Amro

De Nederlandse bankgroep ABN AMRO biedt particuliere, private banking en zakelijke klanten een volledig producten- en dienstenpakket aan.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.