ASR Bank biedt gratis woningtaxatie

maart 28 10:32 2017 Print dit artikel

ASR Bank biedt sinds vorige week voor hypotheekklanten een gratis online woningtaxatie bij het aanvragen van een renteaanbod. De taxatie loopt via Calcasa en kan worden aangevraagd door de adviseur.

Dankzij het programma Calcasa is het mogelijk om op basis van adresgegevens en andere openbare data een snelle waardebepaling te maken van de woning. Deze waardebepaling wordt automatisch en kosteloos voor de klant uitgevoerd bij het aanvragen van een renteaanbod.

ASR Bank: “Hiermee bespaart de klant al gauw 300 euro aan taxatiekosten. De woningtaxatie via Calcasa kan worden aangevraagd door de adviseur. Hij is daardoor ook in staat om sneller een hypotheekofferte te leveren.”

Calcasa waardeert onroerend goed met het statistische en wetenschappelijke Automated Valuation Model (AVM). Een Calcasa modeltaxatie kan uitsluitend worden uitgevoerd bij een aanvraag waarvan niet meer dan 80% van de woningwaarde gefinancierd hoeft te worden.

Ook financieringsaanvragen onder NHG, hoger dan 500.000 euro en woonboerderijen kunnen nog niet via Calcasa worden getaxeerd.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.