AFM komt met leidraad huisfondsen

december 22 11:19 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 22-12-15

De AFM wil dat financials die huisfondsen bezitten aan klanten gaan melden of zij verdienen aan de fondsen die zij hen verkopen. Dat stelt de financiële waakhond in een opgestelde leidraad naar aanleiding van de discussie over het gebruik van huisfondsen.

In de leidraad staan aandachtspunten, wettelijke verplichtingen en bestaande praktijkvoorbeelden waaraan vermogensbeheerders hun beleid kunnen toetsen en op basis waarvan de AFM haar toezichtstrategie heeft bepaald.

De AFM heeft zes voorwaarden aan marktpartijen voorgelegd waarmee de mogelijke belangenconflicten en prikkels kunnen worden vermeden. Op basis van meer dan twintig schriftelijke en mondelinge reacties, huidige wetgeving en toekomstige Europese richtlijnen heeft de AFM de leidraad voor beleggingsondernemingen opgesteld. Daarin merkt de AFM op dat de vermogensbeheerders verschillend omgaan met het gebruik van huisfondsen. Als vermogensbeheerders niet uitsluitend beleggen in huisfondsen, maar ook gebruik maken van fondsen van andere aanbieders, ziet de AFM de meeste risico’s op mogelijke ongewenste prikkels en belangenconflicten.

Tags: beleggen, home

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.