Aegon koopt jongerenwoningen in Rotterdam

maart 07 11:24 2019 Print dit artikel

In veel steden heeft de druk op de woningmarkt een prijsopdrijvend effect. Zo ook in Rotterdam. Vanwege deze druk is het voor jongeren bijna onmogelijk om een start te maken met hun zelfstandige wooncarrière. Met de Startmotor investeren BPA, de ontwikkelaar en bedenker van het concept, en Amvest in de jeugd en in de toekomst met woningen voor bijna 600 jongeren gelegen in het Motorstraatgebied, onderdeel van Hart van Zuid. De huren liggen onder de liberalisatiegrens. Toekomstige bewoners komen daarmee in aanmerking voor huursubsidie, de wooncoaches kunnen bij de aanvraag assisteren.

Minder meters, meer faciliteiten

De doelgroep van de Startmotor bestaat uit werkende jongeren en starters op de woningmarkt (ook op mbo-niveau). Deze nieuwe generatie bewoners is minder gefocust op de oppervlakte van hun appartement en kijken naar het totaal aanbod: gemak, flexibiliteit, faciliteiten, veiligheid, sociaal netwerk en geborgenheid. De compacte, luxe afgewerkte appartementen variëren in grootte van 23 m2 tot 40 m2. Het gebouw is verdeeld in compartimenten waardoor een kleinere schaal ontstaat; de woongroep, een dorp in een stad. In het gebouw is een scala aan voorzieningen voor de bewoners gerealiseerd. Zo komen er sportvoorzieningen binnen en buiten (ook een sportkooi op het dak), studie- en hobbyruimtes, een loungedak, rooftop gardening en meerdere gemeenschappelijke ontspanningsruimtes. In de kelder komt een stallingsgarage met 132 parkeerplaatsen, ruim 700 fietsplekken en ongeveer 130 bergingen. In de plint is 364 m2 horeca en 595 m2 commerciële ruimte voorzien.

Betaalbare kwaliteit

Het beheerconcept van Startmotor richt zich daarnaast nadrukkelijk op de verbinding tussen de bewoners, het gebouw en de wijk. Bewoners leveren verplicht een bijdrage aan de buurt door zich op verschillende manieren in te zetten: het organiseren van sporttoernooitjes in de wijk, het geven van yoga-les of het organiseren van computermiddagen.

Loes Driessen, portfoliomanager bij Amvest: “De Startmotor is niet alleen energetisch duurzaam, maar vooral op sociaal-maatschappelijk vlak. Een goed doordacht concept waarin starters op de woningmarkt een kans krijgen op betaalbare en kwalitatief hoogwaardige huisvesting, met de begeleiding en het sociale netwerk dat daarbij zo gewenst is. Het verlangt ook een speciale en intensieve vorm van beheer, iets waar wij graag mee aan de slag gaan”.

Amvest is een joint venture van Aegon en het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Anneke van der Galiën, communicatiemanager van Amvest, tel. 06-54 35 18 74, [email protected]

Lees hier het hele artikel

  Categories:
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.