Aegon investeert in groene hypotheken

augustus 01 15:41 2016 Print dit artikel

Aegon investeert in totaal 60 miljoen euro in hypotheekobligaties op energiezuinige woningen. Het gaat om een eigen investering van 17 miljoen plus 43 miljoen die Aegon voor haar klanten investeert.

Aegon is een van de deelnemers aan het obligatieprogramma Green Storm van Obvion. Met de verkoop van Green Storm-obligaties haalde Obvion in totaal 500 miljoen euro op. De dochteronderneming van de Rabobank selecteerde 2500 woningen die voldoen aan de strengste milieu-eisen. Het gaat om huizen met energielabel A of B die zuinig omspringen met energie. De woningen zijn bijvoorbeeld voorzien van zonnepanelen en hebben dak-, vloer- en gevelisolatie.

Enorme vraag

“Er is een enorme vraag naar groene obligaties, maar een gering aanbod van energiezuinige woningen waarop deze obligaties gegeven worden”, zegt Maarten Jan Hoefnagel, portfoliomanager van Aegon Asset Management. “Het zou logisch zijn om consumenten te belonen voor energiebesparende maatregelen. De Nederlandse overheid doet dit natuurlijk al, het zou interessant zijn als ook banken zouden overwegen om energiebesparende investeringen te stimuleren, bijvoorbeeld door een lagere rente te bieden.”

Voor deelname aan Green Storm kwamen alleen investeerders in aanmerking die voldoen aan strenge duurzaamheidseisen.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.