Adviseurs en Aegon gaan gesprek met klant aan

januari 25 10:11 2016 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 25-01-16

Onafhankelijke adviseurs en financieel deskundigen van Aegon gaan klanten en niet-klanten van Aegon via een ‘Aandacht voor je toekomst’-gesprek in dertig minuten telefonisch bijpraten over welke financiële zaken aandacht nodig hebben. Klanten kiezen zelf met wie zij het gesprek voeren.

Een Aandacht voor je toekomst-gesprek is een gratis en vrijblijvend gesprek. Consumenten die een gesprek willen, kunnen zich tot 31 maart aanmelden op de website van Aegon. De gesprekken worden gevoerd door onafhankelijke adviseurs en door financieel deskundigen van Aegon. De klant kiest op het digitale aanmeldingsformulier of hij een gesprek wil met een onafhankelijk adviseur in zijn regio of met een adviseur van Aegon.

In maximaal 30 minuten krijg de klant vervolgens op hoofdlijnen meer inzicht in verschillende financiële mogelijkheden. Hij krijgt geen persoonlijk financieel advies of financieel overzicht. Na het gesprek is het aan de klant welke vervolgstappen hij wil nemen.

Tags: financiele-planning, home, hypotheken, kredieten, pensioenen, schade, sparen, verzekeringen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.