Adviseur moet klant attenderen op lagere hypotheekrente

november 17 11:29 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 17-11-15

Nederlanders zijn slecht op de hoogte van situaties waarin zij in aanmerking kunnen komen voor een lagere hypotheekrente. De meeste Nederlanders kloppen niet actief aan bij hun hypotheekverstrekker voor tussentijds advies over een mogelijk lagere hypotheekrente. Ruim driekwart (76,6%) vindt het de taak van hun geldverstrekker of adviseur om hen hierop te wijzen.

Dat blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder hypotheekbezitters, uitgevoerd in opdracht van SNS. De helft van de Nederlanders weet niet of ze tussentijds kunnen profiteren van de huidige lage hypotheekrente. Patrick Kuijsters, Directeur Marketing & Online bij SNS: “Dat veel situaties die mogelijk voordeel op kunnen leveren, onbekend zijn bij Nederlanders is begrijpelijk: ze verwachten dat zij deze informatie krijgen van hun hypotheekverstrekker. Consumenten verwachten proactief te worden geïnformeerd als de hypotheekrente daalt (64,3%) of als er dusdanig is afgelost (65,5%) of overwaarde ontstaat waardoor in sommige situaties de hypotheekrente omlaag zou kunnen (48,2%).”

Kuijsters: “Toch zijn er voldoende situaties die een hypotheekverstrekker kan aangrijpen om contact op te nemen met zijn klanten en samen te onderzoeken of de hypotheekrente wellicht tussentijds omlaag kan. Zeker omdat deze situaties bij woningbezitters niet bekend zijn. Zo blijkt uit het onderzoek dat slechts een derde (35,7%) weet dat er in bepaalde situaties mogelijkheden zijn om tussentijds gebruik te kunnen maken van de NHG. Dat kan een rentekorting tot gevolg hebben. Ook weet drie op de vijf Nederlanders niet dat zij bij veel banken een lagere hypotheekrente krijgen als zij een betaalrekening openen waarop het salaris wordt gestort.”

SNS Hypotheek Looptijdservice
“Een hypotheek ga je voor een lange tijd aan en in die tijd kan er veel veranderen. De hypotheekrente is de afgelopen periode flink gedaald. Dan is het fijn als je bank je vertelt wat dat voor jou kan betekenen”, zegt Kuijsters. “Bij SNS checken we jaarlijks samen met onze klanten op een aantal punten of de hypotheekrente mogelijk tussentijds omlaag kan. Dat is een van de onderdelen van de nieuwe SNS Hypotheek Looptijdservice.”

De looptijdservice kent drie onderdelen. Kuijsters: “Ten eerste laten we proactief weten als de hypotheekrente misschien tussentijds omlaag kan. Ten tweede worden klanten om het jaar uitgenodigd voor een persoonlijk oriëntatiegesprek en ten derde informeren we actief dat een hypotheekklant korting kan krijgen op de SNS Hypotheekrente in combinatie met een SNS betaalrekening.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.