ABN Amro: Woningverkopen stijgen met vijftien procent

oktober 05 10:12 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 05-10-15

Het Economisch Bureau van ABN Amro verwacht dat het aantal woningverkopen in 2015 fors hoger uitkomt dan aanvankelijk gedacht. De economen verwachten dit jaar 15% meer transacties dan vorig jaar. In juli werd nog uitgegaan van een toename van 10%. Voor 2016 handhaaft het Economisch Bureau de voorspelling van 5%.

Philip Bokeloh, econoom bij ABN Amro: “De sterke opleving van de woningmarkt houdt aan. De lage rente en de economische opleving zijn belangrijke redenen om positief te zijn over de woningmarkt. Dankzij de prijsstijging van de huizenprijzen zijn er minder woningbezitters met een potentiële restschuld. Mensen die jarenlang de verhuizing hebben uitgesteld, komen alsnog in beweging. Deze inhaalvraag versterkt het herstel op de huizenmarkt.”

Woningprijzen
Voor de ontwikkeling van de woningprijzen in 2015 voorspelde de bank halverwege dit jaar een stijging van 3%. Bokeloh: “Deze raming laten we ongewijzigd. De verwachte toename van de woningprijzen geldt voor alle provincies.”

Vanwege de hoge aflossingen daalde het hypotheekvolume negen kwartalen achtereen. In het tweede kwartaal volgde voor het eerst weer een lichte stijging (0,1%). “De hernieuwde stijging heeft onder andere te maken met de toename van de verkoop van nieuwbouwwoningen. Het totale hypotheekvolume in Nederland zal de komende tijd verder stijgen”, verwacht Bokeloh.

Lees hier de hele Woningmarktmonitor van het Economisch Bureau van ABN Amro.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.