ABN Amro stoot Rabo van hypothekentroon

september 04 11:59 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 04-09-15

De hypotheeklabels ABN Amro, Florius en Hypotrust behoorden qua marktaandeel in het tweede kwartaal van 2015 tot de vijf grootste stijgers. ABN Amro Holding stoot daarmee Rabobank Holding met de labels Rabobank, Obvion en FGH van haar troon.

Dit blijkt uit de Hypotheekupdate van IG&H Consulting & Interim over het tweede kwartaal van 2015. Van de drie ABN Amro hypotheeklabels stijgt Hypotrust met 1,2% het meest. Grootste stijger overall in het afgelopen kwartaal is echter Munt Hypotheken (+1,8%).

Nationale Nederlanden stijgt door een goed tweede kwartaal naar een zesde plaats ten koste van Obvion en Achmea Hypotheekbank. Die laatste realiseerde kwartaal de grootste daling (-2,6%), gevolgd door Obvion (-1,2%) en HQ Hypotheken (-0,9%). Alle drie dalen ze dit kwartaal meer dan dat ze vorig kwartaal zijn gestegen. Overige dalers zijn NIBC en Lloyds Bank.

ABN Amro versus Rabo
“Het is pas de 3e keer sinds 2006 dat ABN Amro Holding groter is dan Rabobank Holding”, zegt Michiel Elich, partner bij IG&H Consulting & Interim. “De laatste keer was in het 1e kwartaal van 2014”.

Tussen 2006 en 2013 was het marktaandeel van Rabobank Holding gemiddeld genomen over de jaren heen nog anderhalf tot twee keer zo groot dan dat van ABN Amro Holding. Met de drie hypotheeklabels wist ABN Amro Holding in het achterliggende kwartaal bijna haar hoogste marktaandeel ooit te bereiken sinds de start van de meting in 2006.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.