ABN Amro: Helft meer hypotheken dan jaar geleden

augustus 21 13:24 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 21-08-15

ABN Amro heeft in het tweede kwartaal een nettowinst van 600 miljoen euro behaald. Daarmee is het het beste kwartaal van de laatste vijf jaar. Dankzij de oplevende economie verkocht de staatsbank 51% meer hypotheken dan in het tweede kwartaal van 2014. Het marktaandeel steeg hierdoor naar 23%.

Klanten van ABN Amro hebben in april, mei en juni flink extra afgelost, mede vanwege de lage spaarrentes. De totale aflossing op hypotheken bedroeg 2,6 miljard euro, tegen 1,9 miljard euro in het eerste kwartaal.

De rentemarge op hypotheekleningen verbeterde volgens de bank in het tweede kwartaal opnieuw. Dit komt vooral omdat er wordt afgelost op hypotheken die zijn afgesloten met lagere winstmarges voor de bank, in vergelijking tot de marges die de bank haalt bij nieuw af te sluiten hypotheken. Hypotheekrentes zijn weliswaar historisch laag, maar hetzelfde geldt voor de leenkosten van banken.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.