ABN Amro gaat rentemiddeling aanbieden

december 08 11:29 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 08-12-15

ABN Amro zegt zijn hypotheekklanten zo snel mogelijk rentemiddeling aan te gaan bieden. Wanneer klanten hier gebruik van kunnen maken kan de bank nog niet precies te zeggen. ABN Amro denkt nog zeker een half jaar nodig te hebben om het te realiseren.

Via rentemiddeling kunnen klanten in bepaalde gevallen profiteren van de huidige lage rente door de boeterente en kosten over de resterende looptijd van hun huidige hypotheekrente uit te smeren. ABN Amro: “Of rentemiddeling voordelig is voor de klant, hangt van veel factoren af, waaronder de hypotheekvorm, de hoogte van de rente, de resterende rentevastduur.”

Door onduidelijkheid over met name de fiscale behandeling van de boeterente zegt de bank het tot voor kort niet verantwoord om rentemiddeling aan klanten aan te bieden. “Vrij recent heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën aangekondigd die onduidelijkheid en belemmeringen op te zullen lossen. Daardoor heeft ABN Amro besloten rentemiddeling te gaan aanbieden.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.