‘Aantal hypotheekaanvragen blijft stijgen’

april 06 13:33 2016 Print dit artikel

In het eerste kwartaal van 2016 zijn er circa 74.500 unieke hypotheekaanvragen via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) verzonden. Dat is 34% hoger dan in het eerste kwartaal van 2015, toen er zo’n 55.800 aanvragen werden verzonden. Dit resulteert in het beste eerste kwartaal over de afgelopen vijf jaar.

HDN bevestigt hiermee de communicatie van diverse marktpartijen, zoals NVM, Kadaster en hypotheekverstrekkers, over de aantrekkende woningmarkt. Een andere ontwikkeling in de markt is dat steeds meer consumenten overwegen hun hypotheek over te sluiten. “Het wordt interessant te volgen hoe de woning- en oversluitmarkt zich ontwikkelt, omdat de voorraad van de te koop staande woningen afneemt en het lang niet voor iedere consument interessant of mogelijk is om over te sluiten”, aldus Dorine van Basten, directeur van HDN. “De komende maanden zal de markt dat uitwijzen.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.