Aandeel jonge huizenkopers neemt af

december 08 17:20 2017 Print dit artikel

Het aandeel consumenten op de woningmarkt van 40 jaar en jonger neemt verder af tot onder de 50%. Dat concludeert de Hypotheekshop in haar Maandmonitor over november.

Het aandeel aanvragen van twintigers en dertigers is laag, maar niet alleen in november. “Als we het aandeel ‘jongeren’ over de afgelopen jaren bekijken, dan is een dalende trend duidelijk waarneembaar. Een logisch gevolg van de demografische ontwikkelingen (naast vergrijzing ook ontgroening), maar het lijkt tevens een signaal dat de positie van jongere mensen op de woningmarkt steeds verder onder druk komt te staan”, schrijft De Hypotheekshop.

Stabiele maand

Verder concludeert de franchiseketen dat november een vrij stabiele maand is qua aantal hypotheekaanvragen. “Volgens het Hypotheken Data Netwerk (HDN) kende het aantal aanvragen de laatste weken een zeer stabiel patroon van ongeveer 8.000 aanvragen per week. Dit opvallend hoge aantal bezorgt november 2017 een vierde plaats in het lijstje van recordmaanden, gemeten vanaf 2011. In dit overzicht zijn de maanden uit de afgelopen twee tot drie jaar oververtegenwoordigd, een duidelijk teken dat de woningmarkt op volle toeren draait.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.