40-jarige ASR-hypotheek al verkrijgbaar

april 30 12:28 2018 Print dit artikel

De nog te introduceren annuïtaire WelThuis Starters hypotheek van ASR met een looptijd van 40 jaar is al te verkrijgen via een selecte groep adviseurs. Met deze lange looptijd wil ASR de starter flexibiliteit bieden bij de start en zekerheid voor later. Op HypoVak kan de hypotheekadviseur kennismaken met het product.

“We leven in een tijd waarin we gemiddeld langer leven, langer werken en later met pensioen gaan. Waarom zou je dan ook niet langer de tijd nemen om je hypotheek terug te betalen? Met de nieuwe WelThuis Startershypotheek kan dat”, aldus ASR in een toelichting op het product. De hypotheekverstrekkers waarschuwt nadrukkelijk dat de WelThuis Starters hypotheek maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar is. “Hierna is de hypotheek niet meer aftrekbaar, maar blijft je maandelijkse aflossing gelijk tot je na maximaal 40 jaar klaar bent met aflossen. Als je met pensioen gaat, heb je de lening helemaal terugbetaald.” Op de hypotheek mag maximaal 15% per kalenderjaar kosteloos extra worden ingelost.

De nieuwe variant van de WelThuis Starters hypotheek is al verkrijgbaar via De Hypotheekshop, Van Bruggen Adviesgroep, Attentiv, A&A Assurantie & Advies, Arendonk Assurantiën en Hypotheken en Hypotheekservice Leek- Leek. Eind mei volgt de brede marktintroductie.

HypoVak

Mario Menheere, COO van ASR Bank en ASR Hypotheken, zal tijdens HypoVak op 29 mei aan hypotheekadviseurs een uitgebreide toelichting geven op de nieuwe Starters hypotheek met een looptijd van 40 jaar. Onder leiding van Menheere is in 2017 het hypotheekbedrijf van ASR opnieuw ingericht en heeft hij samen met Herbert Meinders aan de wieg gestaan van de WelThuis Startershypotheek.

ASR Hypotheekfonds

De ASR WelThuis hypotheken worden ondergebracht in het ASR Hypotheekfonds, dat begin juni 2017 werd gelanceerd. Dit fonds biedt participanten de mogelijkheid om te beleggen in Nederlandse woninghypotheken. Het fonds streeft op termijn naar een omvang van enkele miljarden. Participanten kunnen kiezen uit twee subfondsen: een fonds met hypotheken mét NHG-garantie en een fonds met hypotheken zónder NHG-garantie.

Het bericht 40-jarige ASR-hypotheek al verkrijgbaar verscheen eerst op InFinance.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.