21% meer miljoenenwoningen in Nederland

maart 15 14:10 2016 Print dit artikel

Het aantal woningen in Nederland met een waarde van 1 miljoen euro of meer is in 2015 met 21% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Een miljoenenwoning steeg ook meer in waarde dan een gemiddelde koopwoning.

Dit blijkt uit het jaarverslag van woningmarktonderzoeker Calcasa. Nederland telt 39,3 duizend woningen van 1 miljoen of meer. De meeste miljoenenwoningen bevinden zich in de Corop-regio Groot-Amsterdam. Het aantal in deze regio nam met 31% toe het afgelopen jaar.

Met een waardestijging van 6,1% zijn de miljoenenwoningen in Nederland meer in waarde gestegen dan een gemiddelde koopwoning. Een miljoenenwoning is nu gemiddeld 1,3 miljoen euro waard. In de Agglomeratie Haarlem is de gemiddelde waarde van de miljoenenwoningen met 10% het meest in waarde gestegen.

De Konijnenlaan in Wassenaar is de duurste straat van Nederland met een gemiddelde woningwaarde van 2,350 miljoen euro en een vierkante meter prijs van 5.775 euro.

Amsterdam

De grootste stijging van het aantal miljoenenwoningen heeft het afgelopen jaar plaatsgevonden in de regio Groot-Amsterdam, voornamelijk in de gemeente Amsterdam. De voorraad miljoenenwoningen is in de regio Groot-Amsterdam in 2015 met 31% toegenomen. Vooral in het centrum en in Amsterdam-Zuid is het aantal fors gestegen.

De Corop Groot-Amsterdam telt nu meer dan 6 duizend woningen die 1 miljoen of meer waard zijn. Niet alleen in het Westen van het land is het aantal miljoenenwoningen gestegen. Ook in de Corop-regio Zuidoost-Noord-Brabant nam het aantal woningen van 1 miljoen of meer met 20% toe het afgelopen jaar.

Grootste waardestijging

Een gemiddelde miljoenenwoning kost 1,3 miljoen euro en heeft een vierkante meter prijs van 4.200 euro. Er zijn wel grote verschillen, zoals te zien in de tabel.

21% meer miljoenenwoningen in Nederland

In de Agglomeratie Haarlem is de gemiddelde waarde van een miljoenenwoning met 1,4 miljoen euro het hoogst. In deze regio steeg de gemiddelde waarde het afgelopen jaar ook het meest: 10%.

De straten met het hoogste aandeel miljoenenwoningen bevinden zich in Wassenaar. In de Bloemcamplaan zijn bijna alle koopwoningen 1 miljoen of meer waard.

De vierkante meter prijs is echter lager dan in de Konijnenlaan in Wassenaar. Met een gemiddelde prijs van 2,350 miljoen euro en een vierkante meter prijs van 5.775 euro is de Konijnenlaan de duurste straat van Nederland.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.