2017 het jaar van records

december 01 13:10 2017 Print dit artikel

Volgens Michel van der Sluis van TDMC kunnen we 2017 bestempelen als het jaar van records. Dat schrijft hij in de nieuwste e-InFinance.

Van der Sluis: “Laat ik eens een paar voorbeelden noemen:

  • In het derde kwartaal zijn er 61.391 woningen verkocht volgens het Kadaster. Het hoogste aantal ooit.
  • De gemiddelde koopsom steeg tot 267.464 euro, wat een tienjarig record oplevert.
  • In Amsterdam werd de hoogste gemiddelde WOZ waarde ooit gemeten met 290.000,- euro.
  • Het aantal gepasseerde hypotheken breekt een negenjarig record in het derde kwartaal, met 87.248 passeringen. Alleen 2008 was in het tweede kwartaal nog hoger met 107.688.
  • Het aantal executieveilingen was in het derde kwartaal het laagst in tien jaar met 244 veilingen. En het lijkt er zelfs op dat heel 2017 het laagste aantal executieveilingen gaat opleveren van de afgelopen tien jaar.

En er was meer reden tot feest. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat het derde kwartaal een toename kende van 51.000 banen. Daarmee werd wederom een record gebroken: er waren 10,2 miljoen banen in Nederland (inclusief zelfstandigen, voltijd- en deeltijdmedewerkers). Daarnaast bereikte Nederland volgens cijfers van de Kamer van Koophandel op 1 juli een recordaantal ondernemingen: 1.780.924. En al zou je het bijna vergeten in de koude wintermaanden, maar in 2017 steeg het aandeel van zonne-energie met 30% ten opzichte van vorig jaar, aldus Eneco.”

Lees hier het hele artikel van Michel van der Sluis

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.