‘2016 brengt nieuwe geldverstrekkers’

januari 08 15:20 2016 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 08-01-16

De Hypotheekshop verwacht ook in 2016 weer een ‘groot aantal’ nieuwe partijen op de hypotheekmarkt. Dat schijft de adviesketen in de vandaag gelanceerde Hypotheekmonitor, die voortaan elk kwartaal zal verschijnen.

In de Hypotheekmonitor duidt de franchiseketen de gebeurtenissen op de hypotheekmarkt in 2015 en wordt vooruitgekeken naar de trends en ontwikkelingen voor 2016. Verder analyseert De Hypotheekshop de laatste trends en (rente-)ontwikkelingen. Ook worden de gevolgen van veranderende wet- en regelgeving op de woningmarkt aangestipt en voorzien van een analyse.

De Hypotheekshop: “Wij verwachten verder dat oversluiten en rentemiddeling een grote vlucht neemt in 2016. Een rentestijging voor het aankomende jaar ligt niet in de lijn der verwachtingen, maar vanaf 2017 dient hier wel rekening mee te worden gehouden.”

Nieuwe toetreders
Als gevolg van de NHG-verlaging ziet de adviesketen ziet in 2016 een verdere verschuiving in de marktaandelen. “Wellicht ten gunste van de grootbanken en hun dochterbanken, maar zeker ook van nieuwe toetreders. Wellicht een positief neveneffect is dat de strakke NHG regelgeving minder maatgevend wordt waardoor er meer ruimte komt voor maatwerk.”

In 2016 zal er wederom een groot aantal nieuwe partijen toetreden tot de hypotheekmarkt, volgens De Hypotheekshop. “De partijen die bij ons reeds bekend zijn komen uit de groepen verzekeraars en regiepartijen.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.