20 jaar vast met NHG meest favoriet

augustus 14 09:06 2018 Print dit artikel

De rentevaste periode van 10 jaar domineert niet langer het hoogste podium. Volgens berekeningen van De Hypotheekshop is 20 jaar vast vooralsnog de populairste rentevaste periode van 2018. En dan met name 20 jaar vast met NHG.

De rentevaste periode van 10 jaar (tot 65% van de woningwaarde, zonder NHG) moet het na een decennia victorie nu doen met een tweede plaats. 10 jaar vast met NHG neemt de derde plek in. Op plek zes vinden we voor de eerste keer 30 jaar vast (met NHG), dat de laatste jaren terrein heeft gewonnen. Volgens De Hypotheekshop wordt momenteel bij een op de zeven nieuwe hypotheken gekozen voor de langste renteperiode. Geldverstrekkers als Aegon, NIBC en Argenta doen op dat vlak goede zaken.

Najaar met renteverlagingen

De maand augustus telt vooralsnog meer renteverhogingen dan -verlagingen. Dat is voor het eerst sinds januari en februari van dit jaar. Door de dalende kapitaalmarktrente is de kans groot dat veel geldverstrekkers de komende weken hun hypotheekrentetarieven zullen verlagen, verwacht De Hypotheekshop. “De grootbanken voorop. Die zijn op dit ogenblik minder scherp in hun rentes.”

Het bericht 20 jaar vast met NHG meest favoriet verscheen eerst op InFinance.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.